انواع رایانه ها
معرفی انواع مختلف رایانه ها
ابر رایانه super computers
ابر رایانه ها بزرگترین، سریع ترین و گران قیمت ترین کامپیوتر های در دسترس هستند که می توانند پردازش های سنگین را خیلی سریع انجام دهند. در واقع قابلیت محاسبه و پردازش چندین تریلیون پرونده در یک ثانیه را دارند. برای محاسبات عظیم از جمله موارد زیر کاربرد دارند:
- سرشماری مالیاتی یک کشور
- پیش بینی وضعیت آب و هوا
- طراحی موشک ها
- شکستن کد های امنیتی
- مدل سازی مولکولی
- ارزیابی اطلاعات آماری بازاریابی
- خلق فیلم های انیمیشن
رایانه های بزرگ main frame
تا پایان دهه 1960 تنها کامپیوتر هایی که در دسترس بودند main frame ها بودند. اندازه فیزیکی این نوع رایانه ها با توجه به کارایی و کاربردشان متغییر است. خنک شدن رایانه های بزرگ به وسلیه آب یا هوا صورت می گیرد. آنها می توانند میلیارد ها پردازش را در یک ثانیه به راحتی انجام دهند. کاربران از طریق صفحه نمایش و صفحه کلید با کامپیوتر های بزرگ ارتباط می گیرند. کاربرد اصلی main frame ها در موارد زیر است:
- بانک ها
- خطوط هواپیمایی
- شرکت های بیمه ای
- دانشگاه ها
رایانه های کوچک workstation
معرفی این نوع کامپیوتر ها در ابتدای دهه 1980 میلادی صورت گرفت. کامپیوتر های شخصی قدرتمند و گران قیمتی هستند که توانایی گرافیکی بالایی دارند. برای مواری از جمله:
علم پیچیده و ریاضیات
محاسبات مهندسی
طراحی بدنه هواپیما
توسعه نسخ دارویی
ساخت جلوه های ویژه فیلم ها
کاربرد دارند.
ریز رایانه ها microcomputers
به ریز زایانه ها کامپیوتر های شخصی یا pc هم می گویند. این نوع رایانه ها را می توان روی میز، در کنار میز یا هر جایی که دوست دارید قرار دهید و امکان اتصال به شبکه های کامپیوتری را دارند. ریز رایانه ها دارای انواع مختلفی هستند:
رایانه های رومیزی desktop pc:
قدیمی ترین ریز رایانه ها شامل case و روی میز قرار می گرفتند. دارای صفحه نمایش و صفحه کلید و ماوس هستند.
رایانه ها ی ایستاده tower pc:
مانند رومیزی ه هستند با این تفاوت که case به صورت ایستاده است. البته برخی رایانه های رومیزی مثل آی مک های شرکت اپل کیس ندارند و اجزای کامپیوتر در پشت و داخل مانیتور قرار گرفته است.
رایانه های کیفی Labtop or notebooks:
به رایانه های قابل حمل که امروزه در همه جا دیده می شوند می گویند. این رایانه ها سبک هستند و دارای مانیتور و کیبورد و ماوس سرخود هستند. با باتری قابل شارژ با برق شهری کار می کنند.
رایانه های دستیار دیجیتالی شخصی Palmtops:
رایانه های دستی مانند دستیار عمل کرده و می توان برای مواردی مثل تنظیم جدول برنامه های روزانه، دفترچه تلفن و آدرس، ارسال ایمیل و… استفاده کرد.
سرویس دهنده ها server
سرویس دهنده ها به عنوان کامپیوتر مرکزی در یک شبکه کامپیوتری بوده و ارائه دهنده یکسری خدمات و سرویس ها به کامپیوتر های کلاینت یا سرویس گیرنده هستند.
عملیات اصلی یک رایانه چیست؟
هر رایانه ای از هر نوعی که باشد چهار عمل اصلی را انجام می دهد. این چهار عمل عبارت اند از:
عمل ورودی: هر نوع داده ای که از طریق دستگاه های ورودی به سیستم رایانه وارد می شود. ورودی نامیده می شود.
عمل پردازش: به مجموعه عملیاتی که روی داده های ورودی انجام می شود. پردازش می گویند. مثلا هنگامی که رایانه داده ی 4 را با 5 جمع می کند. پردازش روی داده های 4 و 5 انجام داده است.
ذخیره در حافظه: حافظه دارای انواع مختلفی است که در ادامه و در مبحث سخت افزار به آن می پردازیم.
خروجی: هر نوع اطلاعاتی که از ایانه خارج می شود را خروجی می نامند. یا به عبارتی داده های که روی آنها پردازش انجام شده و تبدیل به اطلاعات شده اند را خروجی می گویند.
دسته بندی نوشته ها
مطالب زیر را حتما بخوانید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باتشکر از آموزشگاه صدرا
بهتر از این نمیشه.
خیلی ممنون از مطالب مفید
ممنون مثل همیشه کامل و عالی
با تشکر از آموزشگاه صدرا
آموزنده بود